Analýza ekonomických dat s využitím statistických metod firmy Viden Plus, a. s.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce má za úkol zanalyzovat účetní a finanční ukazatele vybrané firmy, Viden plus, a. s., a jejich následnou interpretaci. V této práci bylo využito kromě účetních výkazů a jejich analýz i časové řady a regresní analýza, které jsou součástí a nástroji statistických metod. V práci se nachází teoretická východiska pro jednotlivé typy analýz, jak časových řad a regresní analýzy, tak klasické finanční analýzy. Poté se tato práce zabývá aplikováním teoretické části na účetních výkazech společnosti a následným řešením případných návrhů na zlepšení do dalších let fungování a vývoje společnosti.
This thesis aims to analyze the accounting and financial indicators of selected firms, Viden plus, a. s., and their subsequent interpretation. In this work was used in addition to financial statements and their analysis also time-series and regression analysis, which are included tools in statistical methods. In the work is theoretical basis for various types of analysis, time series, regression analysis and the classic financial analysis. Then, this work deals with the application of a theoretical part on the financial statements of the company and subsequently addressing any suggestions for improvements in future years of operation and development of the company.
Description
Citation
PROCHÁZKA, M. Analýza ekonomických dat s využitím statistických metod firmy Viden Plus, a. s. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Bačík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Zemánková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
otázky vedoucího: zodpovězeno otázky oponenta: zodpovězeno další otázky: dr. Kučerová: připomínka str. 41 tabulka, kde je uveden VH bez jednotek; návrh investice do zásob, co to firmě přinese - zodpovězeno dr. Zemánková: VH v roce 2015 plán a realita; záporná okamžitá likvidita v jednom roku - zodpovězeno dr. Bačík: návrh na zlepšení poměru vlastního a cizího kapitálu - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO