Působení elektrického proudu na kontaktní dvojici

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na teoretický rozbor problematiky účinků elektrického proudu v kontaktní dvojici. Cílem je poukázat na tepelné a silové jevy, jež elektrický proud v kontaktu způsobuje, a jejich vliv na stykový odpor a odolnost dvojice. Tyto jevy jsou následně názorně demonstrovány na laboratorním přípravku, umožňujícího měření oteplení kontaktů. Závěrem práce je vyhodnocení tohoto měření a popis úprav laboratorního přípravku vedoucích k jeho zdokonalení.
Bachelor’s thesis is focused on the theoretical analysis of effects of electrical current on contact pair. An aim is showing of heat and strength phenomena, which are caused by electrical current, and their influence to contact and abrasion resistance. This phenomena are demonstrated on laboratory preparation for measurement of heating of contacts. In the end of this thesis is an evaluation of measurement and description of adjustments, which led to its improvement.
Description
Citation
PÍŠALA, J. Působení elektrického proudu na kontaktní dvojici [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen) Ing. Martin Mach, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Bakalářská práce je věnována působením elektrického proudu na kontaktní dvojici. Student se vyjadřuje srozumitelně a svoje téma pěkně vysvětluje. Otázky z diskuze byly odpovězeny ke spokojenosti tazatelů. Práce je komisí hodnocena na výbornou.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO