Komunikační protokoly v pasivních optických sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá porovnáním přenosových parametrů v sítích s časovým dělením a v sítích s vlnovým dělením. V první části práce jsou nastudovány jednotlivé standardy sítí s časovým dělením a specifika sítí s vlnovým dělením, společně s používanými pasivními prvky pasivních optických sítí. Druhá část stručně popisuje možnosti přenosu televizního signálu v optických sítích. Třetí část je věnována simulaci sítí GPON a WDM-PON a srovnání nasimulovaných hodnot.
This master´s thesis explores a comparison of the transmission parameters in time division networks and wavelength division networks. The paper is divided into the three sections. The first part deals with preparation of individual standards time division networks and specific wavelength division networks, along with passive components used passive optical networks. The second part briefly describes the possibility of transmission of television signals in optical networks and the last part is devoted to simulating networks GPON and WDM-PON and comparison simulated values.
Description
Citation
ŠEVELA, M. Komunikační protokoly v pasivních optických sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Reichert (člen) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Tejkal (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Vysvětlete tvrzení: "PON je tvořena sdíleným optickým vláknem"? od OLT k rozbočovači jedno vlákno, pak ke každému ONT jedno vlákno. Popište význam param."max počet připoj. uživatelů"? - otázka se nepoužila. Popište časové dělení? Využ. se DBA protokolu a vysvětlení zkratky. CO je ITU? Standard pro telekomunikace. Efektivnost standardů GPON, EPON? - student nevěděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO