Analýza řeči pomocí systému iOS či Android

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Telemedicína je stále nově se rozvíjejícím odvětvím a poskytuje snazší diagnostiku pro efektivnější vývoj léčebných metod. Cílem práce bylo vytvořit mobilní aplikaci pro ana- lýzu prodloužené fonace pacientů trpících Parkinsonovou nemocí. K tvorbě byl využit framework Qt, umožňující multiplatformní vývoj v kombinaci jazyků C++, QML, Java a JavaScript. Požadované funkce se podařilo beze zbytku implementovat. Aplikace uži- vatele provede akvizicí, následně záznam diagnostikuje a data uloží do databáze, kterou zobrazí do přehledných grafů vývoje parametrů v čase. Uživatel přitom může nastavit upozornění na nahrávání. Aplikace je přeložitelná pro všechny rozšířené mobilní a desk- topové platformy.
The telemendicine is rapidly growing industrial branch and gives an opportunity of easier diagnosis needed for much more effective treating methods development. The aim is to develop a smartphone application for the diagnosis of prolonged phonation of pati- ents with Parkinson’s disease. Qt has been chosen s the main framework, allowing the multiplatform development using various combination of languages consisting of C++, QML, Java and JavaScript. Required functionality has been completely implemented. The application guides a user through the process of recording, then executes the analy- sis, saves data into database and displays the history into well-arranged charts, the user can also set a notification to remind him of a recording. The application can be compiled for all widely used mobile and desktop systems.
Description
Citation
HEJDA, J. Analýza řeči pomocí systému iOS či Android [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Mekyska, Ph.D. (člen) Ing. Martin Sýkora (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
V systému bylo při segmentaci signálu použito Hammingovo okno. Zdůvodněte výber. Jakou klinickou interpretaci mají pro lékaře parametry použité v této práci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO