Sada přípravků pro demonstraci základních klíčovacích technik

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá konstrukcí sady prototypů laboratorních přípravků, pro ukázku základních metod digitálních modulací. Hlavním přípravkem je generátor nosné a klíčovacího signálu, který generuje cyklicky se opakující data, a nosný signál. Další dva přípravky jsou modulátory ASK a BPSK. V teoretické části je popsán základní přehled modulací a samotný návrh přípravků. Praktická část ověřovacím měřením dokazuje funkce jednotlivých bloků generátoru a funkci modulátorů. V závěru je vypracovaná předloha pro laboratorní úlohu a její vzorové řešení.
This thesis concerns itself with construction of a set of laboratory products, used for demonstrating the basic methods of digital modulation. The primary product, is a generator of carrier and keying signals, which generates cyclically repeated data, and a carrier signal. Another two products are ASK and BPSK modulators. The theoretical part of this thesis describes a basic summary of different kinds of modulation and the design of all the product prototypes themselves. The practical part proves the functionality of individual components of the generator and the functionality of the modulators. In the last part of this thesis, there is a proposal of the laboratory task and its sample solution.
Description
Citation
ŽLEBEK, L. Sada přípravků pro demonstraci základních klíčovacích technik [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (předseda) Ing. Radim Číž, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vojtěch Fiala (člen) Ing. Jaroslav Vrána, Ph.D. (člen) Ing. Václav Uher, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Vyjádřete se k původu zdrojových souborům pro obvody GAL. Proč práce neobsahuje žádnou zmínku či citaci, která by osvětlila jejich původ? Věděl Na straně 16. hovoříte o možnosti nastavování rychlosti na f/2 nebo f/5. O jakou rychlost z hlediska vlastního modulátoru se jedná a jakou má jednotku? Věděl
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO