Úzkopásmová PLC komunikace pro Smart Metering

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá úzkopásmovou PLC komunikací. V práci je popsán základní princip, rozdělení PLC komunikace, historie technologie, využívané komunikační standardy a rušení ovlivňující datovou komunikaci této technologie. V rámci této práce byly provedeny i experimentální měření v reálném prostředí s modemy od firmy Texas Instruments C2000 PLC TMDSPLCKITV4 a C2000 PLC TMDSPLCKIT-V3. Výsledky tohoto měření jsou reálné přenosové rychlosti. Dále byla vytvořena aplikace pro dálkový sběr dat po PLC s modemy C2000 PLC TMDSPLCKIT-V3, kde hlavní náplní práce byla úprava firmware PLC modemů a vytvoření aplikace pro příjem dat z koncového zařízení.
This bachelor project is about narrowband PLC communications. The work describes the basic principle, division of PLC communication, history, technology, utilized communication standards and interference affecting the data communication technology. In this work we also performed experimental measurements in real environments with modems from Texas Instruments C2000 and C2000 TMDSPLCKITV4 PLC PLC TMDSPLCKIT-V3. The results of the measurements are real transmission rate. Moreover application was created for remote data collection along with PLC modems C2000 PLC TMDSPLCKIT-V3, the aime was to edit PLC modem firmware and create applications for receiving data from the terminal.
Description
Citation
KUBŮ, J. Úzkopásmová PLC komunikace pro Smart Metering [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ľuboš Nagy, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Křivánek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Vajsar, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Jaký je přínos práce oproti zmíněné diplomové práce Ing. Skráška ? Přinos byl v porovnání reálné a simulovaná části. Vytvořil společný firmware, který sloužil k příjmu a vysílání v jednom obvodu. Od práce Ing. Skráška se odlišil jiným programování balíčku, z práce použil jen část firmwaru. Dopl. Otázky Proč se používají složité modulace ? Student složité modulace simuloval a na otázku reagoval
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO