Návrh elektronkového kompresoru pro zpracování zvukových signálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Seminární práce se zabývá problematikou kompresoru LA2A i kompresorů obecně. Rozebírá pojmy spojené s dynamikou signálu. V první části je text soustředěn na teoretický úvod, kde jsou probrány pojmy spojené s dynamikou signálů. Je zde vysvětlen princip komprese a parametry které jsou spjaty s tímto procesem. Druhá část textu se věnuje čistě stavbě kompresoru, který vychází ze známého typu LA2A. Popisuje jeho jednotlivé části a jejich vzájemnou souvislost. Na závěr textu je předložena představa o doplnění dvou funkcí nad rámec originálního LA2A.
The seminar work deals with the problem of compressors and compressor LA2A in general. It discusses terms associated with the dynamics of the signal. The first part of the text is centred on the theoretical introduction, which discusses the concepts associated with the dynamic of signals. There is explained the principle of compression and parameters that are associated with this process. The second part is devoted purely to construction of the compressor, which is based on a well-known type LA2A. It describes its individual parts and their interrelation. At the end of the text it is proposed the idea of adding two features beyond the original LA2.
Description
Citation
VALACH, O. Návrh elektronkového kompresoru pro zpracování zvukových signálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Audio inženýrství
Comittee
doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (předseda) MgA. Michal Indrák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ladislav Káňa (člen) Ing. Jiří Mekyska, Ph.D. (člen) MgA. Lukáš Nábělek (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Vysvětlete rozdíl mezi limiterem a kompresorem. Z jakého důvodu jsou použity transformátory? Jaký vliv má zpětná vazba na kmitočotové vlastnosti signálu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO