Vliv příměsí elektrolytu na vlastnosti olověných akumulátorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V dnešní době je olověný akumulátor nejrozšířenější v automobilovém průmyslu. Ve kterém slouží jako zdroj energie při startování automobilu. Od nedávna je akumulátor používán nejen při startech, ale i při jízdě v městském provozu. Toto chování můžete znát pod pojmem hybridní automobil. U kterých je využíván elektromotor, který má v důsledku snížit produkci emisí stojících aut ve městech. Elektromotor je napájen olověným akumulátorem a to má za následek rychlé vybíjení i snížení životnosti baterie. Pro prodloužení života byly vyvinuty aditiva do elektrolytu . V bakalářské práci budou tyto přísady zkoumány. Jestli opravdu mají příznivé účinky na baterii.
This day is a lead battery is most prevalent in the automotive industry. Which is a source of energy when starting the car. In recent times the battery is used not only for startups, but also when driving in city traffic. This behavior can know the concept of a hybrid car. Which is used an electric motor which as a result reduce emissions standing cars in cities. The electric motor is powered by lead-acid battery and a rapid discharging and reducing battery life. To extend the life developed additives to the electrolyte. In the thesis, these additives investigated. If they really have a positive effect on the battery.
Description
Citation
DOHNAL, M. Vliv příměsí elektrolytu na vlastnosti olověných akumulátorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (předseda) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Uveďte příklad materiálového složení v primárních článcích? Definujte hustota a uveďte možnosti jejího stanovení? Jakým způsobem byste stanovil, zda je Acu craft kyselý nebo zásaditý? Jakým fyzikálním procesem působí peroxid vodíku na prodlužování životnosti akumulátoru? Co je sulfatace aktivní hmoty? Co byl hlavní přínos vaší práci? Jaký druh plastu byl použit pro výrobu formy a z jakého důvodu? Jaký byl vliv teploty na formu z hlediska roztažnosti?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO