Simulace PLC v nástroji TwinCat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je o možnostech nástroje TwinCat pro programování programovatelného logického automatu (PLC). V rámci práce bude popsán princip PLC a využití PLC v dnešní době. Dalším bodem v práci bude popsání vývojového nástroje TwinCAT a přehled jeho programových jazyků danou normou IEC/EN 61131-3. Hlavním přínosem práce bude vytvoření a popis programu ve vývojovém nástroji TwinCAT ve verzi 2. Hlavním výsledkem pak bude simulace robotické ruky vytvořené v programu TwinCAT ve verzi 3 a pro tuto simulaci také bude vytvořeno grafické rozhraní navržené v programu Visual Studio v jazyce C#.
Bachelor project is about options in TwinCat 2 for programming the programmable logic controller (PLC). As part of the work will be described the principle of the PLC and PLC uses nowadays. The principe of developing tool TwinCAT will be described and an overview of the programming languages that standard IEC / EN 61131-3. The main contribution of this work is to create a program description in TwinCAT development tool in version 2. The main result will be a simulation of robotic arm created in TwinCAT version 3 and for this simulation will also be created graphical interface in Visual Studio in language C#.
Description
Citation
KRÁTKÝ, M. Simulace PLC v nástroji TwinCat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radim Burget, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Dzurenda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
OT: Nedá se zaregistrovat call-back? - Call-back je již integraván. OT: Jak jste docílil pomocí C# přístup? - Byl dodělán balíček. OT: Začlenění JAVY neohrožuje real-time? Co je zde real-time? Co když se otočí o 20 stupňů? - Pokud by to bylo naprogramováno stejně tak ne. Čas real-time můžeme nastavit uživatelsky, nyní je 100ms. Nevím přesně jak rychle bude otočení o 20 stupňů. OT: Jaká je skutečná odezva? Pokud máte alespoň odhad? Nad tímto jsem se nezamýšlel, vše je virtuální a dané podmínky nyní nehrajou roli.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO