Prostorový ovladač

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá problematikou snímání polohy zařízení v prostoru, zpracování dat o jeho poloze a odesílání těchto dat dále do koncového zařízení. V rámci této práce bude vytvořen prostorový ovladač, který bude na základě akcelerometru, gyroskopu a magnetometru snímat svoji aktuální polohu vůči Zemi a tuto polohu dále bezdrátově odesílat do ovládaného zařízení. Jednotlivé komponenty pro návrh budou vybrány na základě předchozích zkušeností a dostupné dokumentace.
The following work deals with problems of scanning of device position in space, processing of collected data about its position and sending these data to end device. In scope of this work will be created special controller which will use accelerometer, gyroscope and magnetometer to scan its actual position in respect to Earth and it will wirelesly send its position to controlled device. Individual components for proposal will be chosen based on previous experience and available documentation.
Description
Citation
HRUBÝ, L. Prostorový ovladač [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (člen) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky oponenta k obhajobě: Ve vaší práci jsem nenalezl část, která by se zabývala verifikací vašeho zařízení, zejména jádra celého systému, který je popsán v jazyce VHDL a implementován v obvodu FPGA. Jelikož se jedná o vcelku komplexní zařízení, jak jste ověřil funkčnost celého systému během samotného vývoje? Doplňující otázky od komise: 1. Jak se bude zařízení chovat před koncem životnosti baterie, např. po 19 hodinách. 2. Je možné zvýšit obnovovací frekvenci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO