Návrh a realizace fantomu pro MRI

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá principem fungováním Magnetic Resonance Imaging (dále jen MRI) a součástmi Magnetic Resonance (dále jen MR) systému. Hlavní části práce je návrh, míchaní a měření roztoku fantomu pro MR systém. Teoretická část se věnuje problematice MRI a fantomů pro MR systém, včetně popisu konkrétního typu fantomu, který je následně realizován. V práci jsou uvedeny také metody pro návrh konkrétního fantomu a jeho následné měření. Část práce se také zabývá matematickými modely zpracování dat získaných z měření fantomů.
Paper studies the principles of MRI and composition of MR system. Main part of thesis focuses on design, mixing and measurement of solution for MR system phantom. Teoretical part of paper focuses on problematic of MRI and phantoms for MR system, including description of specific phantom, which is then realised. Paper contains methods for designing proposed kind of phantom and its followed measurement. Part of paper also focuses on mathematical models of elaboration of data aquired from measurements.
Description
Citation
ŠABLATURA, M. Návrh a realizace fantomu pro MRI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Götthans, Ph.D. (člen) Ing. Milan Motl, Ph.D. (člen) prof. Ing. Karel Roubík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO