Metoda pro subjektivní hodnocení směru přicházejícího zvuku pro systémy objektově založeného audia

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o problematice subjektivního hodnocení přicházejího zvuku. V práci jsou zhodnocena praktická měření akustických a elektroakustických parametrů místnosti a reproduktorů a řešeny jejich úpravy. Hlavním výstupem práce je aplikace algoritmu vektorově bázového panorámování na praktických experimentech a zhodnocení dílčích výsledků.
This bachelor thesis deals with issues concerning subjective assessment of direction of arrival. Measuring of electroacoustics and acoustics parameters are evaluated and de- scribed in this thesis; the treatment of these parameters is required. Main output of this work is the vector based panning and its practical usage and evaluation.
Description
Citation
HOŘÁK, P. Metoda pro subjektivní hodnocení směru přicházejícího zvuku pro systémy objektově založeného audia [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Audio inženýrství
Comittee
doc. Ing. MgA. Mgr. Dan Dlouhý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (místopředseda) Ing.MgA. Edgar Mojdl, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Špiřík (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Zdůvodněte rozdíly v naměřených kmitočtových charakteristikách jednotlivých poslechových monitorů v laboratoři SC1.22 na kmitočtech nižších než 100 Hz. Posuďte vliv uspořádání topologie monitorů vůči geometrii poslechové prostory a provedení jejího akustického tlumení. Vysvětlete, čím je způsobena největší odchylka měření při úhlech okolo 100 a 140 stupňů. Čím si vysvětlujete výrazný rozdíl ve výsledcích metod pro úhel 85 stupňů. (mimochodem, v textu na s.59 máte chybu v číslování metod při jejich srovnávání).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO