Monoklimatická inkubační komora - řízení teploty komory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací monoklimatické inkubační komory pro kultivaci buněk in vitro a jejich pozorování pod konfokálním mikroskopem. Vychází ze stanovených požadavků a parametrů zadaných laboratoří biofyziky FEKT VUT. Je zde vysvětlena kultivace buněk in vitro a popsány senzory pro měření teploty a vzdušné vlhkosti. Hlavní část práce se věnuje teoretickému návrhu a následné realizaci temperované monoklimatické komory s možností snímání a řízení teploty a kontroly vlhkosti pomocí mikrokontroléru.
This bachelor thesis deals with the design of the monoclimate incubator chamber for in vitro cell cultivation and cell observing under the confocal microscope. It is based on requirements and parameters set by the biophysics laboratory of FEEC BUT. In vitro cell cultivation is explained, temperature and humidity sensors are described here. The main part is dedicated to the theoretical design and realization of the tempered monoclimate chamber with temperature controlling and humidity control using a microcontroller.
Description
Citation
KOVÁŘOVÁ, A. Monoklimatická inkubační komora - řízení teploty komory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) MUDr. Václav Zvoníček, Ph.D. (člen) Mgr. Veronika Bulková, Ph.D., MHA. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Schwarz se zeptal jaký rozsah teplot je možné v komoře nastavit ? Doc. Kolářová se zeptala jak je provedena digitalizace signálu ze senzoru ? Studentka odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO