Systém pro měření kvality elektrické energie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou měření kvality elektrické energie. Budou rozebrány parametry, dle kterých se kvalita hodnotí, dále budou popsány systémy dálkového sběru dat a s nimi spojené technologie přenosu. V dnešní době by se také nemělo zapomínat na zabezpečení přenášených dat. Z tohoto důvodu budou také popsány a testovány nejrůznější druhy kryptografických algoritmů. Budou realizovány kryptografické algoritmy, pomocí kterých je možné zabezpečit datovou komunikaci ze sběrných míst dálkového měření. Kryptografické algoritmy budou realizovány nejprve v simulačním prostředí MATLAB a následně v jazyce C/C++. V poslední části práce je navržen a realizován simulační model sběrné sítě dálkového měření kvality elektrické energie.
This thesis deals with the measurement of power quality. The evaluating quality parameters, data collection systems and transfer technologies will be discussed. The various type of cryptographic algorithms are also described. Cryptographic algorithms, which ensure to secure data communications from remote collection points of measurement, will be realized. These cryptographic algorithms will be realized in MATLAB and C/C++. The last part is focus on designed and implemented a simulation model to telemetry the power quality.
Description
Citation
VALENTA, J. Systém pro měření kvality elektrické energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Miloš Orgoň, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Průša, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Šporik (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
V práci je uvedeno porovnání kryptografických algoritmů v závislosti na velikosti souboru. Máte představu o tom, jak velká data jsou přenášena při komunikaci měřičů kvality elektrické energie? Na čem tato velikost dat závisí? V jakém vztahu je zabezpečení přenosu a kvalita služeb u širokopásmových PLC?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO