Návrhový vzor Model-View-ViewModel ve WPF aplikacích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práca sa zaoberá vysvetlením návrhu aplikácie podľa viac-vrstvových prezentačných vzorov, ktoré popisujú rozdelenie aplikácie na vrstvy a tým uľahčujú jej testovateľnost, udržateľnosti a prenositeľnosť. V práci sa zameriavam na prezentačný vzor pre Model-View-ViewModel ktorý je primárne určený pre WPF aplikácie. Tento prezentačný vzor je možné vytvoriť pomocou frameworkov ktoré sa používajú buď ako NuGet balíčky alebo ako Projektové šablóny. V práci sa zameriavam na framework Catel, ktorý je možné použiť, vďaka jeho robustnosti, skrz všetky vrstvy aplikácie. Primárnym výstupom práce je aplikácia, na ktorej demonštrujem návrhový vzor s integráciou frameworku Catel. Teóriu a následný postup som sa snažil opísať tak, aby ho pochopil aj čitateľ, ktorý nemá žiadne skúsenosti s návrhom viac-vrstvovej aplikácie.
The thesis deals with the explanation of the proposal application according to multi-layered presentation models which describe the distribution of the application layers thereby its facilitating, testability, sustainability and transferability. In this work i focus myself on presentating model for Model-View-ViewModel which is primary designated for WPF application. This presentating model is possible to be built by frameworks used as NuGet open-source package managers or Project templates. In this thesis I focus on framework Catel, which can be used thanks to it´s robustness through all layers of application. The primary output of this thesis is a real application, on which I demonstrate design template with the intagration of framework Catel. I tried to describe whole theory and following process as easy as possible, that even an reader, who has no experiences with designing a multilayer application, could understand it.
Description
Citation
ŠVIKRUHA, P. Návrhový vzor Model-View-ViewModel ve WPF aplikacích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Pavelka (člen) Ing. Martin Plšek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Mašek, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Vlček (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
OT: Počet vrstev, vybral jste 3, mohlo by jich víc? - mohlo, tři vrstvy je klasická architektura, student vše vysvětlil. OT: Příklad s více vrstvami? Jaký je k tomu důvod použít více vrstev? - příklad s konkrétním vyšším počtem vrstev neví, ale použití například v internetu, student dále vysvětlil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO