From chip-in-a-lab to lab-on-a-chip: towards a single handheld electronic system for multiple application-specific lab-on-a-chip (ASLOC)

Loading...
Thumbnail Image
Date
2014-03-25
ORCID
Advisor
Referee
Mark
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Royal Society of Chemistry
Altmetrics
Abstract
We present a portable, battery-operated and application-specific lab-on-a-chip (ASLOC) system that can be easily configured for a wide range of lab-on-a-chip applications. It is based on multiplexed electrical current detection that serves as the sensing system. We demonstrate different configurations to perform most detection schemes currently in use in LOC systems, including some of the most advanced such as nanowire-based biosensing, surface plasmon resonance sensing, electrochemical detection and realtime PCR. The complete system is controlled by a single chip and the collected information is stored in situ, with the option of transferring the data to an external display by using a USB interface. In addition to providing a framework for truly portable real-life developments of LOC systems, we envisage that this system will have a significant impact on education, especially since it can easily demonstrate the benefits of integrated microanalytical systems.
Představujeme přenosný, Lab-on-a-chip (ASLOC) bateriový systém ovládaná a pro konkrétní aplikaci, které mohou snadno nakonfigurovat pro široký rozsah lab-on-a-chip aplikací. Je založen na multiplexovaný elektrické detekce proudu, která slouží jako snímací systém. Demonstrujeme různé konfigurace provádět Většina systémů detekce v současné době použití v LOC systémech, včetně těch nejvyspělejších, jako je nanowire bázi biosnímací, povrch plasmon rezonance snímání, elektrochemické detekce a realtime PCR. Celý systém je řízen jediném čipu a Shromážděné informace je uložena in situ, s možností přenosu dat na externí displej pomocí rozhraní USB. Kromě toho se poskytne rámec pro skutečně přenosných reálného života vývoji LOC systémů, můžeme předpokládat, že tento Systém bude mít významný dopad na vzdělávání, zejména proto, že lze snadno prokázat výhody integrovaných mikroanalytické systémů.
Description
Citation
LAB ON A CHIP. 2014, vol. 14, issue 2168, p. 2168-2176.
http://pubs.rsc.org/en/Content/ArticleLanding/2014/LC/C4LC00310A
Document type
Peer-reviewed
Document version
Published version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
Document licence
Creative Commons Attribution 3.0 Unported
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/
Citace PRO