Analýza útoků s využitím mobilního zařízení Pwn Phone

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá bezpečností bezdrátových sítí a použitých protokolů. Cílem práce je popsat vybrané síťové útoky a demonstrovat jejich proveditelnost pomocí zařízení Pwn Phone. Dále bude implementován systém sestávající z mobilní aplikace a serverové části umožňující provedení NFC relay útoku na bezkontaktní platební karty. Součástí práce bude otestování systému v reálném světě a vyhodnocení úspěšnosti v různých podmínkách.
This thesis deals with the safety of wireless networks and used protocols. The aim is to describe chosen network attacks and demonstrate the feasibility of using the device Pwn Phone. It will also be implemented a system consisting of a mobile application and a server component allowing execution of NFC relay attack on contactless credit cards. System will be tested in real world and evaluation of the success in different conditions will also be part of the thesis.
Description
Citation
HOLUBEC, P. Analýza útoků s využitím mobilního zařízení Pwn Phone [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Bezpečnost informačních technologií
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Staudek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího a přednesené prezentace rozhodla práci hodnotit stupněm B.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO