Optimalizace velikosti bajtkódu Javy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá optimalizací bajtkódu jazyka Java zhlediska jeho velikosti. Popisuje virtuální stroj Javy a formát jeho instrukčního souboru a uvádí přehled některých knihoven pro manipulaci sbajtkódem. Spomocí těchto knihoven byla provedena analýza vybraného vzorku dat a nalezeny sekvence instrukcí, které by bylo možné optimalizovat. Na základě výsledků analýzy byly navrhnuty a implementovány metody pro optimalizaci velikosti bajtkódu. Velikost bajtkódu zkoumaného vzorku dat se po aplikaci metod snížila o zhruba 25%.
This paper deals with the Java bytecode size optimization. It describes the Java Virtual Machine and the Java class file format. It also presents some tools for the bytecode manipulation. Using these tools, I have analyzed selected data and found sequences of instructions, that could be optimized. Based on the results of the analysis, I have designed and implemented methods for bytecode size optimization. The bytecode size of the selected data was reduced by roughly 25%.
Description
Citation
PONCOVÁ, V. Optimalizace velikosti bajtkódu Javy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické metody v informačních technologiích
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Oldřich Trenz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-22
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Ověřovala jste nějak správnost optimalizátoru? Co jste myslela větou "Prefixy všech postfixů pak tvoří množinu suffixů, ..." v podkapitole 4.2.1 věnující se návrhu datové struktury reprezentující sekvence instrukcí? Jak jste počítala užití lokálních proměnných (kolikrát průměrná metoda pracuje se svojí lokální proměnnou) distukující v podkap. 5.1.3?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO