Porovnání vlastností a výkonnosti jader uC/OS-II a uC/OS-III

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá otestováním výkonnosti operačních systémů reálného času uC/OS-II a uC/OS-III . Popisuje základní vlastnosti těchto systémů a metody, které se používají k testování výkonnosti operačních systémů reálného času. Vybrané testovací metody jsou implementovány a na základě nich je následně porovnána výkonnost operačních systémů reálného času uC/OS-II a uC/OS-III .
This master's thesis is focused on benchmarking of Real-Time Operating Systems uC/OS-II and uC/OS-III . It describes the basic features of these systems and metrics used for benchmarking of Real-Time Operating Systems. Selected test methods are implemented and based on them are then compared the performance of Real-Time Operating Systems uC/OS-II and uC/OS-III .
Description
Citation
LORENC, J. Porovnání vlastností a výkonnosti jader uC/OS-II a uC/OS-III [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management a informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Doc. Ing. Lea Kubíčková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Aká je výhoda uC/OS II/III oproti iným operačným systém reálneho času, napríklad FreeRTOS? Prečo by mal niekto vybrať práve tieto operačné systémy (s uvážením dosiahnutých experimentálnych výsledkov)? Akým cieľom boli implementované vlastné testy? Prebrané univerzálne testy prečo nepostačili?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO