Implementace struktur FPNN v C++

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a implementací simulátoru programovatelných polí neuronových sítí (FPNN) v jazyce C++. Jako jejich základ je v práci úvod do neuronových sítí a FPGA. Pro FPNN jsou zde uvedeny příslušné definice a metody výpočtu. Dále práce popisuje speciální vlastnosti FPNN a jejich odlišnosti oproti klasickým neuronovým sítím. Také se zabývá modely FPNN odolnými proti poruchám. To vše je využito pro implementaci a následné experimenty.
This master's thesis deals with the design and the C++ implementation of the Field Programmable Neural Networks (FPNNs) simulator. It briefly introduces the concept of artificial neural networks as it is the base of the FPNN concept. It presents the concept formal definitions and its calculation methods. The thesis also describes the special features of the FPNNs and the differences between the FPNNs and the classic neural networks. Furthermore, it deals with models of fault tolerant FPNNs. All the presented principles are used as the base of the developed implementation and the subsequent experiments.
Description
Citation
PÁNEK, R. Implementace struktur FPNN v C++ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen) prof. Ing. Karel Vlček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Co mělo podle Vás největší vliv na tak významné zrychlení běhu simulace oproti implementaci v jazyce Python? V práci jste se rovněž zaměřoval na implementaci technik zajišťující odolnost neuronové sítě proti poruchám, prováděl jste nějaké experimenty i v této oblasti?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO