Systém pro kolaborativní mapování v terénu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem předložené diplomové práce je vytvoření nástroje pro kolaborativní mapování v terénu určený pro zařízení s operačním systémem iOS . Nástroj umožní sdílení vytvořených geografických dat mezi všechny uživatele aplikace formou sociální sítě. Vymezený záměr je realizován vytvořením mobilní aplikace YourGis . Sdílení mezi uživateli je vyřešeno systémem CloudKit , jenž je dostupný pro všechna zařízení se systémem iOS . V předložené diplomové práci byla vytvořena mobilní aplikace YourGis pro kolaborativní mapování v terénu. Funkčnost mobilní aplikace byla ověřena automatickými a integračními testy. Přínosem práce je vytvoření mobilní aplikace, kterou je možno využít např. pro vytvoření společného mapového díla zaznamenávajícího výskyt druhů ryb v jezerech a řekách.
The aim of the diploma thesis is to create a tool for collaborative mapping in terrain for mobile devices with operating system iOS . The tool would enable provision sharing created geographic data through social network among all users. The defined aim is solved by the creation of mobile application YourGis . Sharing among users is handled by CloudKit , which is available for all devices runned by iOS . Whithin this thesis, the mobile application YourGis was created with the intention of collaborative mapping in the field. The functionality of mobile application has been validated by automated and integration tests. The benefit of this work is to create a mobile application, which can be used eg. to create a common map series recording the occurrence of species of fish in lakes and rivers.
Description
Citation
MATĚJ, K. Systém pro kolaborativní mapování v terénu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, CSc. (předseda) prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radomil Matoušek, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm velmi dobře (B). Otázky u obhajoby: V práci uvádíte přehled existujících aplikací pro mapování v terénu. Nikde jsem nenašel srovnání vašeho nástroje s uvedenými. V čem se vaše řešení odlišuje (slabé a silné stránky)? Nakolik je možné vyhledávat geografické objekty podle zadaných kritérií nebo klíčových slov (např. objekty reprezentující park)? V k. 4.2.5 používáte množinové operace nad regiony. Je tedy region definován jako množina?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO