Promítané uživatelské rozhraní - desková hra

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a realizací interaktivní stolní deskové hry. Tuto realizaci je možné rozdělit na detekci a projekci. Detekce prováděná infračervenou kamerou slouží ke snímání reakcí hráčů, kteří interagují se hrou pomocí jednoduchých gest rukou. Projekce promítá na stůl herní plán s figurkami pomocí dataprojektoru. Zvolenou promítanou hrou je stolní hra na hrdiny Dungeons & Dragons.
The thesis brings a project and an implementation of an interactive board game. The implementation can be divided into a detection part and a projection part. Detection, realized by an infra-red camera, serves as a means for recording players' responses. The players interact with the game through simple hand gestures. Projection screens a game plan, which includes the players' figures, on the table with the help of a data projector. The game chosen for projection is a role-playing game Dungeons & Dragons.
Description
Citation
KAISLER, V. Promítané uživatelské rozhraní - desková hra [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (člen) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (člen) prof. RNDr. Josef Šlapal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: Proč jste nezkusil použít jinou IR kameru (např. Leap Motion s Image API)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO