Prostředí pro monitorování přístupu ke zdrojům v síti s využitím technologie OnePK

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V tejto práci je popísaný návrh , architektúra a implementácia systému , ktorý slúži k monitorovaniu služieb a súborov v počítačovej sieti . Monitorovací systém je založený na princípu softvérovo definovaných sietí . Prvá časť práce sa zameriava na popis princípov SDN a platformy OnePK , ktorá je využitá na návrh monitorovacieho systému . Samotné jadro práce sa zameriava na využitie platformy OnePK , návrh , dekompozíciu a výslednú implementáciu spojenú s testovaním monitorovacieho systému .
This report contains design, architecture and implementation of a system that is used to~monitor services and files in computer networks. The monitoring system is based on~principles of software defined networks. The~first part of the report focuses on the description of~ SDN principles and OnePK platform, which is used for the construction of the monitoring system. The second part of the work consists of the design and implementation of~the~monitoring system as a OnePK application. Finally, the evaluation of the monitoring system is provided.
Description
Citation
KOLLÁT, S. Prostředí pro monitorování přístupu ke zdrojům v síti s využitím technologie OnePK [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Bezpečnost informačních technologií
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Staudek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Proč obsahuje vstupní fronta parametr pro odložení zpracování? Jde jen o zjednodušení synchronizace, nebo existují i nějaké jiné výhody? V případu použití DNS a DHCP dochází k opožděnému předávání zpráv zpět do sítě, nemůže toto chování narušovat použití aplikace (např. v případě, kdy v síti nebude dostatek dat, která by frontu zaplnila)? Jaké procesy, respektive vlákna implementují funkcionalitu Backend a Middlend? V sekci 9.3 se administrátor nedozví o zahazování dotazů, jak složité by bylo upravit program tak, aby mohl být administrátor o zahazování dotazů informován?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO