Kryptografický protokol pro správu a schvalování verzí dokumentů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a implementací systému pro spravování a verzování elek- tronických dokumentů. V první části jsou popsány aplikace se stejným nebo podobným zaměřením. Druhá část obsahuje popis bezpečnosti informace a představuje bezpečnostní model nad kterým je aplikace vybudována. Třetí část popisuje navržený systém a jeho typické použití formou sekvenčního diagramu. Ve čtvrté části je představen kryptografický protokol použitý v této práci, postavený na kryptografii veřejných klíčů. Dále následuje popis implementace a analýza bezpečnosti navrženého systému. Výstupem práce je kryptografický protokol pro správu a verzování dokumentů a aplikace typu klient-server implementující tento protokol.
This work deals with design and implementation of the system for document management and versioning. The first part contains description of related work. In the second part, information security concepts and security model, upon which application is build, is discussed. Third part contains description of designed system and its typical use in a form of sequence diagram. Fourth part introduces cryptographic protocol used in this work. Next follows the description of implementation and security analysis of developed system. The output of this work is cryptographic protocol for document management and versioning, and client-server application implementing this protocol.
Description
Citation
LACKO, P. Kryptografický protokol pro správu a schvalování verzí dokumentů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Bioinformatika a biocomputing
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Platoš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Nemám dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO