Analýza pohybu automobilů na křižovatkách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto diplomová práca sa venuje návrhu a tvorbe systému pre analýzu pohybu vozidiel na križovatkách. Vo videu získanom zo stacionárnej kamery, zachytávajúcej dianie na križovatke, detekuje a sleduje vozidlá. Ich trajektórie zaznamenáva a analyzuje ich smer a počet. Na detekciu bol použitý kaskádový klasifikátor. Pre jeho trénovanie bol vytvorený dataset obsahujúci 10500 vozidiel a 10500 negatívnych vzoriek. Sledovanie vozidiel prebieha pomocou metódy KCF. Na zhlukovanie trajekórií v rámci analýzy je využitá metóda Mean Shift. V rámci testovania bola zistená celková úspešnosť sledovania pohybu a analýzy vozidiel 92.77%.
This thesis proposes and implements a system for movement analysis of vehicles on crossroads. It detects and tracks the movement of vehicles in the video, gained from the stationary video camera, which has the view of some crossroad. The trajectories are stored and their number and directions are analysed. The detection was made using cascade classifier. A dataset of 10500 positive and 10500 negative samples has been created to train the classifier. Vehicles are tracked using KCF method. For trajectory clustering, needed by analysis, the Mean Shift method is used. Testing showed, that the overall success of vehicle movement analysis is 92.77%.
Description
Citation
BENČEK, V. Analýza pohybu automobilů na křižovatkách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (člen) Doc. RNDr. Pavel Matula, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm uspokojivě. Otázky u obhajoby: V práci píšete: "... už pri vstupe vozidla do križovatky vieme povedať ktorým smerem pojde - do kterého toku patrí" (str. 30). Co se stane, když dva toky budou začínat na stejném místě (rovný směr a odbočení vpravo/vlevo)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO