Rozšířené uživatelské rozhraní

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout a implementovat Rozšířené uživatelské rozhraní, které bude využívat systému kamera-projektor. Součástí je i knihovna funkcí pro poloautomatickou kalibraci kamery a celého systému. Bylo navrhnuto rozhraní pro ovládání widgetů pomocí značek. Na pracovní ploše (stůl, případně stěna nebo tabule) jsou rozmístěny různé značky. Kamera tyto značky snímá ve videosekvenci. Ze snímků se určí pozice značky v prostoru. Widgety jsou promítány na tuto pracovní plochu ke značkám. Se značkami může uživatel libovolně hýbat a widgety se budou hýbat se značkami.
The purpose of this thesis is to design and implement an augmented user interface for widget management which uses a camera-projector system. Implement also includes a library of functions for semi-automatic calibration of this system. An interface to control the widgets using markers was designed. Various markers are arranged on the desktop (desk, wall or table) . The camera captures these markers in a camera image.The position of the markers in space is then determined from the camera image . Widgets are projected on the desktop next to the markers. User can freely move those markers and the widgets will follow the markers.
Description
Citation
VLADÍK, O. Rozšířené uživatelské rozhraní [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Oponent hodnotil práci stupněm 4F, protože je práce příliš stručná a nesplňuje požadovaný rozsah. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: Čím je způsobeno zpoždění změny polohy widgetu při změně polohy vodící značky? Je to úmysl (jaký model animace používáte) nebo omyl? K tabulce 7.1 - proč je při kalibraci zajímavé měřit dobu zpracování a co vyjadřuje reprojekční chyba?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO