Aplikace pro tvůrčí psaní

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je návrh a implementace aplikace, která má za úkol umožnit uživateli pohodlné psaní prózy a nabídnout užitečné funkce jako zpráva kapitol, postav a poznámek. Dokáže automaticky rozpoznat názvy kapitol i jména postav v textu. Aplikace také nabízí další funkce napomáhající práci spisovatele včetně generátoru jmen a možností zadat cíle. Aplikace disponuje vícejazyčným multiplatformním moderním a personalizovatelným GUI, které dbá na estetičnost, praktičnost a přehlednost. Výsledky práce uživatelů se exportují do výstupního souboru, kterému je možné specifikovat formát.
This Bachelor's thesis deals with the design and the implementation of the application, supposed to support comfortable writing of prose and offer helpful features like a management of chapters, characters and notes. It is able to automatically detect titles of chapters and names of characters in text. Application also offers other functions assisting the writer, including a name generator and an ability to set goals. The application includes multilingual multiplatform modern and personalizable GUI, which focuses on aesthetic, practicality and lucidity. Results of a usage of the application are exported into output file of various types.
Description
Citation
MAGDOLEN, P. Aplikace pro tvůrčí psaní [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Plánujete na aplikaci dále pracovat, přizpůsobovat ji novým požadavkům uživatelů, novým trendům a podobně?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO