Context-aware filtr notifikací pro Android

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvořit aplikaci pro zařízení s operačním systémem Android, která na základe získaného kontextu určí uživatelský profil a následně aplikuje zvukové nastavení, které pro tento profil uživatel předem definoval. V práci je popsaná teorie a návrh uživatelského rozhraní, které bylo implementováno jako funkční aplikace. Aplikace využívá pro určování uživatelských profilů Naive Bayes klasifikátor a rozhodovací strom. Funkcionalita aplikace byla úspěšně otestována dvaceti uživateli. Hodnocení v dotaznících se v průměru pohybovalo kolem osm a půl bodu z deseti maximálně možných. Tyhle výsledky je možno považovat za úspěšné.
The goal of this thesis is to develop an application for devices running Android which will determine user profile, based on obtained context, and apply user pre-defined sound settings for this profile. The thesis contains a description of common theory and design of user interface which was implemented as fully operational application. The application uses Naive Bayes classifier and Decision tree for determining the user profile. The functionality of the application was successfully tested by twenty users. The average ratings in the questionnaires were about eight and a half points from a possible maximum of ten. These results can be considered successful.
Description
Citation
JAKLOVSKÝ, S. Context-aware filtr notifikací pro Android [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: V práci popisujete nastavený interval získávání dat ze senzorů s frekvencí 1 minuta. Dále se ovšem zmiňujete o přenastavení tohoto intervalu z důvodů vysoké spotřeby energie. Jaký je výsledný použitý interval? V sekci 4.1 se zmiňujete o využití senzoru typu STEP_DETECTOR. Jakým způsobem se aplikace vypořádá s tím, když tento senzor není v zařízení k dispozici?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO