Automatizované testování GUI pomocí kontejnerů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom bakalárskej práce je vytvorenie systému na automatizované testovanie GUI desktopových aplikácií, ktorý sa dá jednoducho nasadiť ako testovacie prostredie. Tento systém pozostáva z nástroja, v ktorom je užívateľ schopný vytvárať testovacie skripty, a interpretu, ktorý spúšťa dané testovacie skripty a vyhodnocuje ich. Testovacie skripty užívateľ vytvára pomocou jazyka, ktorý je tiež popísaný v tejto práci. Jednoduché nasadenie systému zabezpečuje použitie kontajnerovej virtualizácie.
The aim of this Bachelor thesis is to create a system for automated testing of GUI desktop applications that may be easily used as a test environment. The system consists of, first, an application in which the user is able to create the test scripts, and second, the interpreter that runs and evaluates the relevant test scripts. The user creates the test scripts using a~language that is also described in this thesis. Simple deployment of the system ensures the use of container-based virtualization.
Description
Citation
SOJČÁK, J. Automatizované testování GUI pomocí kontejnerů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Kolik úsilí je nutné pro spoštění vašeho prototypu na běžné distribuci linuxu (Ubuntu/Fedora/...)? Proč není součástí práce návod jak toto spuštění provést? Kolik dalších testů jste provedl kromě testu uloženého na CD? Chápu, že součástí zadání je bod "Demonstrujte váš testovací systém na netriviálním testovacím subjektu", ale očekával bych, že jste provedl ještě sérii dalších menších testů. V čem je váš test netriviální?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO