Mobilní aplikace pro anotace obrázků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá tvorbou multiplatformní mobilní aplikace pro anotaci obrázků. Teoretická část popisuje specifikaci aplikace, jak z pohledu designu, tak z pohledu funkcionality. V praktické části je rozebrána samotná implementace aplikace od použitých technologií, přes architekturu aplikace, až po implementaci samotných nástrojů a funkcí. Pro praktickou část této práce byl použit framework Qt, který je založen na jazyku C++. Dále bylo potřeba seznámit se s problematikou UX Designu a Usability testingu.
This thesis deals with a topic of creation of cross-platform mobile application for image annotation. The theoretical part of my thesis describes the specification of the application both in terms of design and functionality. The practical part discusses the actual implementation of the application from the technologies used through the application architecture to implementation of the tools and functions themselves. For the practical part of this thesis was used the Qt framework, which is based on the C++ language. It was also necessary to become familiar with the issues of UX Design and Usability testing.
Description
Citation
HŘEBÍČEK, P. Mobilní aplikace pro anotace obrázků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: V sekci 5.4.1 je popsána nevhodná implementace funkce "undo" pomocí  tří statických seznamů. Bylo by vhodnější využít dědičnosti a polymorfismu objektového návrhu a implementovat seznam pouze jeden. Mohl byste nastínit, jak by takové řešení vypadalo?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO