Rozšiřitelný systém pro automatizaci domácností

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a vývojem systému, jehož cílem je v projektu inteligentní domácnosti BeeeOn umožnit automatizované zpracování dat získávaných z domácností. Práce popisuje architekturu projektu, do kterého má být systém integrován. Je v ní identifikováno několik příležitosti pro automatizaci, jež slouží k zvyšování komfortu uživatele a k snižování energetické náročnosti domácností. Na jejich základě je navržen rozšiřitelný systém, který umožňuje tyto automatizace realizovat a spravovat na BeeeOn serveru. Práce rovněž obsahuje popis implementace tohoto systému a několika konkrétních automatizací. Nakonec je přiblíženo, jak byl systém testován, integrován na cílový serverový počítač a je popsáno několik návrhů pro budoucí rozšíření tohoto systému.
This bachelor thesis is focused on design and development of a system for a project smart home BeeeOn that aims to enable automated processing of data acquired from homes. The thesis describes the project's architecture to which the system should be integrated. It identifies several opportunities for automation to increase user comfort and to reduce the energy demands of households. Based on them is designed extensible system enabling implementation and management of the automations on BeeeOn server. This thesis also focuses on implementation of this system and several specific automations. At the end is described the testing of the system, its integration to the target server, and several designs of the system's future extensions.
Description
Citation
NOVÁK, M. Rozšiřitelný systém pro automatizaci domácností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Kolik současně běžících úloh by mohlo způsobit znatelné zahlcení (např. v podobě latencí) systému BAF? Co by v takovém případě bylo úzkým hrdlem aplikace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO