Model procesoru NIOS II

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce bylo vytvoření návrhu modelu procesoru Nios II v jazyce pro popis architektur procesoru zvaném CodAL. Návrh procesoru probíhal na dvou úrovních abstrakce. První úroveň se skládala z popisu instrukční sady a druhá z návrhu architektury a implementace hardwarového modelu. Důležitou součástí návrhu procesoru je testování a verifikace, které proběhly úspěšně na připravené benchmarkové testovací sadě. Výsledný procesor je tak možné potenciálně využít v reálných aplikacích.
This bachelor thesis deals with the implementations of Nios II processor model in the description language processor called description CodAL. The implementation of processor is on two levels of abstraction. First level of abstraction is the instruction accurate model and second is the cycle accurate model. An important part of processor design is testing and verification which were realized on the prepared benchmark set. The resulting processor can be potentially used in real applications.
Description
Citation
MASAŘÍK, M. Model procesoru NIOS II [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Bylo provedeno srovnání s implementací od Altery?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO