Automatizace útoku MitM na WiFi sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na výzkum v oblasti bezpečnosti bezdrátových sítí. Práce přináší studii široce využívaných síťových technologií a principů zajištění bezpečnosti bezdrátových sítí. Analyzované technologie a způsoby zabezpečení trpí slabinami, které mohou být zneužity k provedení útoku MitM . Práce zahrnuje přehled dostupných nástrojů zaměřených na využití jednotlivých slabin. Výsledkem této práce je balíček wifimitm a CLI nástroj, oba implementované v jazyce Python. Balíček poskytuje funkcionalitu pro automatizovaný útok MitM a může být použit jako součást dalšího software. Nástroj wifimitmcli je schopen úspěšného provedení plně automatizovaného útoku bez jakéhokoli zásahu útočící osoby. Tento výzkum nachází využití v oblasti automatizovaných penetračních testů a forenzního vyšetřování.
This bachelor's thesis aims at research concerning a security of wireless networks. It delivers a study of widely used network technologies and principles of wireless security. Analysed technologies and security algorithms suffer weaknesses that can be exploited to perform the MitM attack. The thesis includes an overview of available tools focused on exploiting these individual weaknesses. The outcome of the thesis is the wifimitm package and the wifimitmcli CLI tool, both implemented in Python. The package provides a functionality for automated MitM attack and can be used by other software. The wifimitmcli tool is capable of performing a successful fully automated attack without any intervention from an attacking person. This research can be used for automated penetration testing and for forensic investigation.
Description
Citation
VONDRÁČEK, M. Automatizace útoku MitM na WiFi sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Skúšali ste zmerať aký dopad na výkonnosť má úspešný Man-in-the-Middle útok na bezdrôtové siete? Zaujímal by ma dopad na prenosové rýchlosti, dobu odozvy, prípadne zohladniť aj počet pripojených klientov.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO