Integrace IBM SoftLayer do prostředí ManageIQ

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cloudová řešení získávají na popularitě, spolu s tím však roste jejich složitost. Pro jejich efektivní správu a řízení existují různá řešení. Projekt ManageIQ je jedním z těchto nástrojů. Tato bakalářská práce se zabývá integrací nového poskytovatele cloudové infrastruktury, IBM SoftLayeru, do prostředí správce cloudových řešení ManageIQ. Na tomto příkladě je vysvětleno, jaká rozhraní je třeba použít pro správu poskytovatelů, jak pracovat s cloudovými API a jaké výzvy je třeba řešit při integraci nového poskytovatele. Výsledkem práce je funkční prostředí umožnující snadnou práci v IBM SoftLayeru skrze ManageIQ. To uživateli zprostředkovává sledování a úpravy dostupných zařízení či vytváření a spouštění nových součástí infrastruktury.
As cloud computing gains its popularity the complexity of offered services is growing. There exist various different solutions and to manage them effectively is the task for cloud managers. One of them is a project named {ManageIQ}. This thesis aims to describe how to integrate a new provider into this software, what are the required bindings and how to work with the API of the provider. This thesis describes such a process on an IBM SoftLayer provider example. The achieved result enables the user to manage his SoftLayer devices via ManageIQ with ease and also provides him the functionality to provision new appliances.
Description
Citation
COUFAL, T. Integrace IBM SoftLayer do prostředí ManageIQ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Jaké byly důvody pro zvolení zrovna IBM SoftLayer pro integraci do ManageIQ? Narozdíl od konkurenčních řešení od Microsoftu či Googlu. Existují i nevýhody při využívání cloudového řešení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO