Rychlá detekce přírodních objektů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá detekcí a lokalizací psů v obraze. Rozebírá postupy počítačového vidění vhodné k řešení této problematiky. Je navrhnuto a následně implementováno řešení. V rámci vypracování práce je vytvořena datová sada obrázků reprezentující hledaný objekt a datová sada negativních obrázků. Výsledné řešení je nakonec podrobeno trénování za účelem zjištění nejlepších parametrů pro použité algoritmy. Výsledný program je součástí přiloženého DVD.
Thesis deals with the detection and localization of dogs in the image. It analyzes computer vision techniques suitable for solving this problem. It is designed and then implemented solution. Data set of images representing the object of the search and the data set of negative images are created. The resulting solution is finally subjected to training in order to determine the best parameters for used algorithms. The resulting program is included in the attached DVD.
Description
Citation
ZELINKA, M. Rychlá detekce přírodních objektů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: V práci píšete o průměrné rychlosti lokalizace 0,679 ms, ale ve skutečnosti je rychlost spíše kolem 2 obrázků za sekudu. Nespletl jste si jednotky?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO