Aplikace pro vyhledávání partnerů do posilovny (iOS)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Využitím mobilních aplikací pracujících na principu geografické blízkosti a sdílené ekonomiky vznikly velmi úspěšné projekty, například v oblasti taxi služby. Uvedené principy se dají aplikovat i na jiné oblasti lidského života. V rámci své práce jsem se zaměřil na využití zmíněných metod v oblasti fitness. Značná část potenciálních zájemců o fitness aktivity je odrazována skutečností, že nemají s kým tyto aktivity sdílet. Cílem práce je vytvoření multiplatformní mobilní aplikace Gymber, která napomáhá nalezení partnera nebo trenéra k běhání, posilování či jiné fitness aktivitě. Gymber umožní uživatelům sdílet a reagovat na nabídky k fitness aktivitám a zobrazí seznam míst, která jsou k těmto účelům vhodná, informuje o případných otevíracích hodinách, speciálních akcích a novinkách ve fitness centrech. Práce předkládá témata návrhu uživatelského rozhraní, implementaci na platformě iOS a návrh serverové části služby a API podporujícího multiplatformnost mobilní aplikace Gymber.
Many successful projects are based on mobile applications using geographic position of the user and shared economy, mostly in transport market. These principles can be used in other fields of human life as well. As part of my thesis, I focused on applying these methods to the fitness market. A considerable part of potential customers is discouraged from exercising regularly by the fact that they do not have anyone to share these activities with. The purpose of the thesis is to create a mulitplatform mobile application Gymber which helps users searching for a partner or a trainer for running, weight-lifting or other desired fitness activity. Gymber allows users to share and respond to offers for fitness activity, displays a feed of appropriate places for these activities, informs users about places' opening hours, special events and news. The thesis also describes topics about user interface design, iOS application implementation and designing backend API for supporting other mobile platforms, too.
Description
Citation
PLŠEK, D. Aplikace pro vyhledávání partnerů do posilovny (iOS) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Pri hodnotení nárokov (procesorových, pamäťových a energetických) aplikácie neuvádzate aké sú prípustné hodnoty týchto nárokov, tak aby bola aplikácia reálne použitelná. Mohli by ste prípustné hodnoty nárokov uviesť alebo porovnať nároky aplikácie voči nárokom bežne používaných aplikácií? Ako by bolo nutné rozšíriť súčasné riešenie, aby riešenie podporovalo notifikácie?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO