Simulátor procesoru s operací násobení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá numerickou integrací. Nejprve je popsáno numerické řešení diferenciálních rovnic použitím metody Taylorovy řady. Poté jsou popsány jednotlivé varianty integrátorů. V praktické části je popsán návrh dvouvstupého integrátoru násobení a dále jeho realizace v prostředí FPGA. Pro tento integrátor je také vytvořen simulátor znázorňující jeho funkci.
This work deals with the numeric integration. The reader is acquainted with the numerical solution of differential equations using Taylor series method. Then describes the different variants integrators. The practical part describes the design double-input integrator with multiplication and its implementation in an FPGA. For this integrator is also provided a simulator demonstrate its function.
Description
Citation
ZÁVADA, V. Simulátor procesoru s operací násobení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Vysvětlete princip násobení s využitím tvořících diferenciálních rovnic a rekurentního výpočtu vyšších členů Taylorovy řady. Dále ukažte odvození počátečních podmínek v dif. rovnicích (2.56)-(2.59) na str. 11. Porovnejte počet operací Vámi navrhovaného integrátoru využívajícího numerické integrace pomocí metody Taylorovy řady 2. řádu např. s běžně používanými metodami Runge-Kutta 2. řádu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO