Konvoluční neuronové sítě pro bezpečnostní aplikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a implementací aplikace pro rozpoznávání osob z bezpečnostní kamery. K rozpoznávání samostatného obličeje jsou zde použity konvoluční neuronové sítě, které vytváří reprezentaci daného obličeje, a algoritmus k-nejbližších sousedů, který slouží ke klasifikaci. K následnému rozpoznávání sekvence obličejů jsou zde implementovány tři algoritmy. Na testovacích datech dosahovala úspěšnost rozpoznávání až 75 %.
This thesis deals with design and implementation of application for person recognition in security camera. For single face rocongition are used convolutional neural networks, which creates representation of the face, and k-nearest neighbours algorithm for classification. For recognition of sequence of faces there are three algorithms implemented. On test data success of recognition reached nearly 75 %.
Description
Citation
KIŠŠ, M. Konvoluční neuronové sítě pro bezpečnostní aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Proč jste pro trénování neuronových sítí vybral jen 150 osob z datové sady YouTube Faces? Můžete, prosím, prezentovat výsledky Vašich experimentů tak, aby bylo možné přímo jednoduše porovnat úspěšnost jednotlivých variant? Můžete, prosím, spočítat nebo aspoň odhadnout nejistoty naměřených výsledků?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO