Pokročilá metoda časové konverze signálu založená na detekci tonálních a netonálních segmentů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá metodou pro časovou konverzi zvukového signálu zaloţenou na odlišném přístupu ke skupinám tonálních a netonálních segmentů signálu v Matlabu. V první části jsou rozebrány metody pro zpracování hudebního signálu zaloţeného na časové kompresi a expanzi a jsou popsány problémy spojené se současným způsobem realizace těchto metod. Dále jsou popsány metody variabilní segmentace a detekce tonálních a netonálních komponentů ve zvukové nahrávce. Ve druhé části je provedena implementace metod variabilní segmentace, tonální detekce a časové expanze a komprese do prostředí MATLAB. Ve třetí části je provedeno testování na zvukových nahrávkách a zhodnocení dosaţených výsledků.
This thesis deals with the method for time conversion of an audio signal based on a different approach to groups tonal and non-tonal segment signal implemented in Matlab. The first part deal with methods for musical signal processing based on time compression or expansion and describes the problems associated with the current way of implementing these methods. The following describes the methods of variable segmentation and tonal and non-tonal components detection in the audio recording. At the second part are these methods of variable segmentation, tonal component detection and time compression or expansion implemented in MATLAB. At the third part is performed testing on sound recordings and evaluation of results.
Description
Citation
VOMÁČKA, J. Pokročilá metoda časové konverze signálu založená na detekci tonálních a netonálních segmentů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Reichert (člen) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Tejkal (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Jakým způsobem bylo potřeba opravit algoritmus pro výpočet tonálních a netonálních komponentů použ. v kodeku MPEG tak, aby byl použ. v algoritmu časové konverze? Změna posuvu analyz. okna 256 na 64 vzorků, odlišný způsob využ. výstupu detekce. Překryv 64 vzorků závislý na fvz? práce to částečně řeší Nahrávky s přímou a nepřímou rytmikou? Rozložené rytmy PDS? u MPG Jaká jednotka? Student nevěděl a pletl si PDS s PSD
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO