Výfukové potrubí pro motor BMW

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a optimalizací výfukového potrubí a účinného tlumiče hluku pro vůz BMW 320i E30. Tento vůz je osazen 6 válcovým zážehovým motorem M20B20. Konstrukce je provedena s ohledem na pravidla, stanovená FAS ČR. V práci je využito teoretických poznatků a výpočetního softwaru Lotus Engine Simulation.
This master´s thesis describes design and optimalization of the exhaust mainfold and an effective muffler for BMW 320i E30 car. This car is equipped with 6 cylinder engine M20B20. The construction is carried out with regard to the rules laid down by FAS Czech Republic. I used theoretical knowledge and Lotus Engine Simulation software in this thesis.
Description
Citation
ŠEVČÍK, M. Výfukové potrubí pro motor BMW [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Rudolf Franz, Ph.D. (člen) Ing. Marek Slovák (člen) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-10-25
Defence
Student přednesl obhajobu diplomové práce. Představil cíle práce, metodu zpracování, popsal všechny uvažované varianty, výsledky simulací a závěr. Dále student zodpověděl otázky oponenta. Co jsou to emise motoru? Proč jste se nezaměřil na stabilitu modelu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO