Studium vlastností vibrolisovaných betonových výrobků s lakovaným povrchem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Technologie takzvaných vibrolisovaných betonů je v současnosti využívána mimo jiné také pro výrobu betonového zboží, jako jsou betonové dlažební bloky, desky, obrubníky, zdící prvky a další. Zejména u výrobků určených pro kryty z dlažeb se v poslední době začíná uplatňovat zušlechťování jejich lícových vrstev pomocí speciálních metod a technologií. Cílem bakalářské práce bude shrnutí dosavadních poznatků o vibrolisovaných betonových výrobcích, jejichž povrch je finálně upraven pomocí nátěru s následným vytvrzením povrchu. Důraz bude kladen zejména na popis jednotlivých metod a způsoby finalizace lícových vrstev těchto výrobků.
Technology so-called vibro-pressed concrete is currently used, inter alia, also for the manufacture of concrete products such as concrete paving blocks, slabs, kerbs, masonry and other elements. Especially for products intended for the covers of the tiles have recently begin to apply their ennoble facing layers by using special methods and technologies. The objective of this bachelor´s thesis is a summary of current knowledge about vibro-pressed concrete products whose surface is finally adjusted with the coating, followed by hardening the surface. Emphasis will be put on the description of the current methods and different ways of finalization facing layers of these products.
Description
Citation
BEDNÁŘ, P. Studium vlastností vibrolisovaných betonových výrobků s lakovaným povrchem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO