Teplovzdušné vytápění a chlazení rodinného domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce řeší optimalizaci vnitřního mikroklima rodinného domu, ke kterému je přidružena soukromá bazénová hala. V rodinném domě je navržena vzduchotechnika pro hygienickou výměnu vzduchu, chladivový systém pro odvedení tepelné zátěže v letním období a pro pokrytí tepelných ztrát v období zimním. V soukromé bazénové hale je navržena vzduchotechnika pro odvlhčení a teplovzdušné vytápění bazénové haly. Jako doplněk je ve vybraných místnostech celého objektu navrženo podlahové vytápění. Zdroj tepla pro podlahové vytápění a ohřev TV je zde řešen novou technologií, která je, oproti klasickým kotlům, šetrná k životnímu prostředí prostřednictvím snížení emisí CO2.
This bachelor thesis deals with the inner climate optimalization of one - family house to which is associated private swimming - pool hall. In the one - family house there is designed air conditioning for hygienical air exchange, coller system for thermal stress removal during summer period and for heat losses coverage during winter period. In the private swimming - pool hall there is designed air conditioning for dehumidification and warm air heating of the hall. In addiction, there is designed floor heating in selected rooms.The source of heat for floor heating and TV heating - up is solved by new technology, which is, compared to classical boilers, environmentally friendly due to lowering CO2 emissions.
Description
Citation
RODKOVÁ, D. Teplovzdušné vytápění a chlazení rodinného domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO