Současný vývoj UHPC betonů a ověření vybraných vlastností

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá současným vývojem a výzkumem v oblasti ultra vysokohodnotných betonů – UHPC. Teoretická část práce se soustředí na složení a vlastnosti UHPC v porovnání s betony běžných pevností. Popisuje zásady navrhování, realizované stavby ve světě i v ČR a další možnosti využití tohoto materiálu. Experimentální část popisuje návrh UHPC, výrobu zkušebních těles a zkoušení některých fyzikálně mechanických vlastností, jako jsou pevnost v tlaku, pevnost v tahu ohybem, hloubka průsaku tlakovou vodou, mrazuvzdornost, odolnost proti působení chemických rozmrazovacích látek a obrusnost materiálu.
This bachelor thesis deals with current developments and research in the field of ultra high performance concrete – UHPC. Theoretical part of this work is focused on the composition and properties of UHPC compared to normal strength concretes. It describes design principles, constructions in the world and also in the Czech Republic and other use of this material. Experimental part describes the design of UHPC, manufacture of test specimens and testing for certain physical and mechanical properties such as compressive strength, tensile strength, bending strength, water impermeability, frost resistance, resistance to chemical de-icing substances and abrasiveness of the material.
Description
Citation
PANENKOVÁ, M. Současný vývoj UHPC betonů a ověření vybraných vlastností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO