Vliv změn faktoru erozní účinnosti deště na plošný rozsah kategorií stupně erozní ohroženosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Hlavním tématem této práce je citlivostní analýza plošného rozsahu kategorií erozní ohroženosti v závislosti na různém R faktoru, který vstupuje do univerzální rovnice pro výpočet ztráty půdy vodní erozí (USLE). Matematický model eroze byl zpracován pro katastr Nikolčic ležící v Jihomoravském kraji. Práce se dále zabývá evropskými standardy Dobrého zemědělského a environmentálního stavu v souvislosti s vodní erozí (GAEC 1 a 2) a stručnou ekonomickou analýzou možných škod, způsobených erozním smyvem.
The main theme of the thesis is a sensitivity analysis of the area of erosion risks categories depending on different R factor that enters into a universal equation for soil loss by water erosion (USLE). Mathematical model of erosion was processed for the cadastral Nikolčice located in Southern Moravia. The study also discusses the european standards for Good agricultural and environmental condition in relation to water erosion (GAEC 1 and 2) and a brief analysis of the potential economic damage caused by erosive wash.
Description
Citation
PÍREK, J. Vliv změn faktoru erozní účinnosti deště na plošný rozsah kategorií stupně erozní ohroženosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO