Možnosti aplikace potěru na zaolejovaný nebo vlhký beton

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá studiem skladby podlahového systému, interakce adhezního můstku s podkladním betonem, který je kontaminován vlhkostí a olejem. Pro takto kontaminovaný povrch byl navržen polymer-cementový potěr, na kterém byly následně vyzkoušeny jeho vlastnosti, aby bylo zjištěno, zda dosahuje požadované pevnosti 80 MPa v prostém tlaku a zda se může aplikovat na vlhký nebo zaolejovaný podkladní beton. Z výsledků lze říct, že nově navrhnutý systém dosahuje stanovených požadavků a mohl by být aplikován na vlhký a zaolejovaný podklad.
This thesis studiest he track floor system, the interaction of adhesive bonding compound with a underlaying concrete, which will be contaminated by moisture and oil. For such contaminated surface was designed polymer-cement concrete, which were subsequently tested its properties, in order to determine whether it achieves the required strength of 80 MPa uniaxial compressive and whether it can be applied to wet or oily underlaying concrete. From the results we can say that the newly proposed system achieves the specified requirements and could be applied to damp and oily surfaces.
Description
Citation
HOLOMČÍK, Z. Možnosti aplikace potěru na zaolejovaný nebo vlhký beton [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO