Rekonstrukce a přestavba stodoly v areálu zámku Miroslavské Knínice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá rekonstrukcí stodoly v Miroslavských Knínicích. Bylo zapotřebí prozkoumat stodolu v jakém stavu se konkrétně nachází. Po zjištění rozpadajícího zdiva a vzniku trhlin v obvodových stěnách je nutné udělat návrh a posouzení nového řešení opravy stodoly. Na základě těchto nesrovnalostí bylo zapotřebí odbourání jedné poloviny stodoly včetně základů a navrženo vybetonování této části ze ztraceného bednění a zároveň i vyztužení.
The bachelor thesis deals with the reconstruction of a barn in Miroslavské Knínice. First, it was necessary to examine the conditions of the barn. Crumbling masonry and cracks in perimeter walls had been found, so it was necessary to create a design and assess new solutions to repair the barn. On the basis of these defects, it was proposed to pull down a half of the barn, including the foundations and proposed to lay concrete over this part of formwork together with reinforcement.
Description
Citation
MARTÍNEK, D. Rekonstrukce a přestavba stodoly v areálu zámku Miroslavské Knínice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO