Nízkoenergetický zděný rodinný dům ve Zlíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem nízkoenergetického rodinného domu ve Zlíně. Jedná se o samostatně stojící objekt se dvěma nadzemními podlažími. První nadzemní podlaží tvarově odpovídá písmenu L, příčně na něm je uloženo druhé nadzemní podlaží se dvěma převislými konci. Konstrukční systém navržen jako stěnový, zděný. Vodorovné konstrukce jsou železobetonové monolitické. Zastřešení řešeno plochými střechami. Dům je navržen pro trvalé bydlení tří osob. Centrem prvního nadzemního podlaží je společenská zóna s kuchyní, jídelnou a obývacím pokojem, oddělující klidovou zónu s ložnicí a pracovnou od zázemí domu a garáže. V patře se nacházejí dva pokoje, jeden s přístupem na lodžii.
This thesis describes the design of low-energy house in Zlin. It is a detached building with two floors. The first floor shape corresponds with the letter L, crosswise on it is saved the second floor with two overhangs. The structural system is designed as a wall, brick. Horizontal structures are reinforced concrete. Roofing dealt with flat roofs. The house is designed for permanent housing three people. The center of the first floor is a common area with kitchen, dining and living room, a quiet zone separating the bedroom and study the background of the house and garage. There are two bedrooms upstairs, one with access to the loggia.
Description
Citation
KULENDA, J. Nízkoenergetický zděný rodinný dům ve Zlíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO