Statická analýza a optimalizace napjatostního a deformačního stavu zdvihadla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tématem této bakalářské práce je návrh a posouzení zdvihadla dle zadaných podkladů a nový návrh jeho konstrukčního a materiálového řešení. V úvodní kapitole jsou popsány funkce a požadavky na zdvihadlo. Následující kapitola se zabývá materiálovým řešením úlohy. Zbylé části práce se věnují návrhu prutového modelu a detailnějšímu návrhu deskového spoje pomocí programů ANSYS, AUTOCAD a jejich následnému výpočtu a posouzení pomocí metody konečných prvků (MKP).
The topic of this bachelor thesis is proposal and assessment of a lifting device according to current documentation and a new design of its construction and material solution. In the introductory chapter are described the features and requirements on a lifting device. In next chapter we deal with material solution of the problem. In the remaining parts of work, we focused on design of a beam model and detailed design of the plate joints using programs ANSYS and AUTOCAD, their subsequent calculation and assessment using the finite element method (FEM).
Description
Citation
OKÁNIK, M. Statická analýza a optimalizace napjatostního a deformačního stavu zdvihadla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO