Model pro ekonomickou simulaci procesů (sledování nákladů na nízkou jakost)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
P
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá oborem simulace procesů a jejím využitím pro monitorování výdajů na nízkou jakost. Simulace procesů je obecně v podnicích málo využívaná a navíc na trhu neexistuje SW, který by na základě simulace procesů jednoduše popisoval ekonomickou efektivitu procesů. Hlavním účelem této práce je tedy takovou aplikaci navrhnout. Návrh v sobě obsahuje podrobné datové modely k jednotlivým funkcionalitám aplikace, specifikaci požadavků a studii proveditelnosti, která stanoví přibližné náklady na vývoj takovéto aplikace.
This work is dealing with a study of process simulation and its use for the costs of poor quality monitoring. The process simulation is generally in many companies not too used and moreover, there is no software at the market, which would easily described economical efficiency of processes. The main purpose of this work is to suggest such a application. The study contains of the detailed data models for each function of the application, requirements specification and the feasibility study, which provide approximate costs for the development of such a application.
Description
Citation
JANÍKOVÁ, D. Model pro ekonomickou simulaci procesů (sledování nákladů na nízkou jakost) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Metrologie a zkušebnictví
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Nenadál, CSc. (člen) doc. Ing. František Bartes, CSc. (člen) doc. Ing. Leoš Bumbálek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Milan Látal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-09-21
Defence
Doktorandka zodpověděla všechny připomínky oponentů a správně reagovala na dotazy členů komise při diskusi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO