Studium možnosti zvýšení odolnosti průmyslových podlah s využitím druhotných surovin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Druhotné suroviny jsou v dnešní době stále častěji využívaným materiálem v mnoha odvětvích stavebního průmyslu. Tato práce se zabývá zhodnocením současného stavu v oblasti průmyslových podlahových systémů a jejich finálních úprav pro zvýšení mechanické i chemické odolnosti. Zároveň se tato práce zaměřuje na možnosti využití druhotných surovin při vývoji nových průmyslových podlah. Cílem práce je částečně nahradit silikátové pojivo v surovinové skladbě cementového potěru druhotnou surovinou za dosažení jeho stejných či lepších fyzikálně mechanických vlastností. Tato část je také ověřena experimentálně a jejím závěrem je návrh optimální receptury podlahového potěru s využitím druhotné suroviny.
Secondary raw materials are nowadays increasingly used as materials in many sectors of the construction industry. This thesis evaluates current state of industrial floor systems and their final adjustments to increase its mechanical and chemical resistance. At the same timethis thesis focuses on the possibilities of using secondary raw materials in the development of new industrial floors. The goal is to partly replace the silicate binder in the raw material mix of cement screed with a secondary raw material to achieve the same or better physical and mechanical characteristics. This part is also verified experimentally, and its conclusion is to design an optimal recipe of screed by using secondary raw materials.
Description
Citation
FIGALA, P. Studium možnosti zvýšení odolnosti průmyslových podlah s využitím druhotných surovin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO